30 Mayıs 2011 Pazartesi

Assos 2011 Mayıs-Sivrice Liman Konukevi-

Sanırım 2011'in ilk 5 ayında yaptığım en güzel hareketlerden biri hatta en güzeli bu oldu...Neymiş o? Hemen söyleyelim o zaman...Aşağıda ki ARISTO heykelinin tam karşısında durun...


Durdunuz değil mi? Şimdi arabanıza binin ve  sağa dönün..Babakale istikametine doğru ilerleyin..ama yavaş sürün...manzaranın tadını çıkarın..





Tabelaları izleyerek yılan gibi kıvrıldık ve feci şekilde ıssız kalmış, bilenlerin geldiği,gelmeyenlerin de neler kaçırdıklarını bilmeden fakat bu yazılanları okuduktan sonra keşke bende buraları bilseydim ulennnn tarzında hatta "o kadar gittik Assos'a ama bir kısmet olmadı Aristo'dan sağa dönmek" diyecekleri bir Balıkçı Köyü Sivrice ve mekanımız da hemen ufacık limanın dibinde konuşlanmış olan emekli Dz.Albay Şener Abi'nin işlettiği Liman Konukevi... Albay kendi çapında küçük bir cennet yaratmış kardeşim..İki katlı bir ev, yemyeşil bir bahçe ve sanat eseri gibi hazırladığı müthiş deniz mahsülleri...Ben hiçbir yerde bir mezgit için bu kadar uğraşan birilerini görmedim dostlarım..

Fazlada uzatmadan olaya geçelim..Öncelikle şunu belirtmeliyim..Albay konuklarına karşı gayet anlayışlı ve sevecen. Mesela sipariş alırken çekti bir sandalye yanımıza oturdu. Bir danışman gibi anlattı,sorular sordu ve ne yalan söyleyeyim o masadan kalktıktan sonra bizi çok güzel şeylerin beklediği gibi bir hava esti..Yanılmadım da...Buyurun bakalım..

Ahtapot Salatası ile başlayalım...Salata dediysem de içinde ıvır zıvır yok..Sadece ahtapot,kornişon turşu ve sızma Kuzey Ege zeytinyağından oluşuyor..Afiyetle yeniyor..Lokum dedikleri bu olsa gerek..Bu arada malzemeler ya denizden ya da köydeki bahçelerden..Dipfriz dedikleri şey lügatda yok belirtelim istedim.


Masada deniz ürünleri haricinde Albayın Eşi'nin hazırladığı güzelliklerde mevcut...Buyrun zeytinyağlı Barbunya..Yemeye doyamadık anacıımmmm...


İşteeee...Lakerda...Yanında soğan eşlik ediyor..Mutlaka deneyin


Şimdi de sizleri uskumru füme ile tanıştrayım...Dereotu eşliğinde ve tuzlu...Keşke gece gelseydim...Çünkü bunun yanında rakı içmeniz gerekir...gündüz vakti içemedik yaw...


Ufak bir ara...Masaya eşlik ediyor...Yemeyin sakın haaa...


Ve karşınızdaaaaaa Sübye...Peki nedir bu Sübyeeee...Anlatayım hemmennn....Kendileri Mürekkep Balığı oluyor...ve kuş üzümü ile dolmalık fıstık eşlik ediyor...Masanın en iddialı ağır abisi...Banmaya kıyamadık..


Havuç Borani...Yumurtayı haşla..küp küp doğra..havucu da aynı şekilde..sonra ekle cevizleri..bas sarımsağı ve zeytinyağını...birazda ekmek içi var sanırım...mükemmeeellll


İmambayıldı...Bol malzemeli ve hafif..Hayatı sadece on saniye kadar sürdü..


Burada biraz mola vermek zorunda kaldık...Patlamak üzereydik..Fakat Kalamar müthişti...Hayatımda ben bu kadar lezzetlisini ve çıtırını yemedim...Yanında hardal sos ile..Alıştığımızdan biraz farklı

Ve final...Mezgit...Yumurtaya bulanmış..Yağda kızartılmış..Lezzet bombardımanı..Bu balık genelde küçümsenir...fakat burada bayağı bir yüceltilmiş hakettiği değeri bulmuş..On puan..on puan..on puan


Mükemmel bir yemek yedik...Denize saatlerce baktık..Burada bir arsa alıp ev mi yapsak diye planlar..hayaller..Ama o kadar kolay değil herhalde vazgeçmek alışkanlıklardan yaşanmışlıklardan...Bunların hepsinden sıyrılıp eşi ile birlikte İstanbul'dan vazgeçen doğma büyüme Üsküdarlı Emekli Dz.Kıdemli Albay Şener Abi'ye,ailesine ve Cancan'a selam olsun...Lanet olsun İçimde ki Balık Sevgisine.....






1 yorum:

  1. Gerçekten önerinizden sonra buraya gittik, kalamar ve mürekkep balığına bayıldık.Tavsiye ve yorumlarınız için teşekkür ederiz:)Tüm arkadaşlara hem blogunuzu hem burayı öneriyorum...
    Murat-Ayşe-Can Bayram

    YanıtlaSil