5 Kasım 2011 Cumartesi

Yenimuhacir Köyü-Özen Satır Et Lokantası

Daha önce ki yazılarımda Keşanlı Enver Usta'dan bahsetmiştim...İşte burası da orjinal Satır Et Lokantası...Keşana bağlı Yenimuhacir Köyü'nün içinde..Ana yoldan içeriye girmeniz gerekiyor ve eğer klimayı kapatıp camları açarsanız et kokuları size kılavuzluk edecektir..Kırk yıl düşünsem böyle bir köyde böyle bir lezzet üssünün olacağı aklıma gelmezdi. 5 yıl önce benzin alırken tesadüf eseri pompacı arkadaş tavsiye etmişti burayı...Sonra da abonesi olduk işte anlayacağınız...





İlk geldiğimizde minik ve yeşil bir bahçesi vardı ama bu alanı kaldırıp mekanı büyültmüşler..Alt katda mutfak ve daha çok bekar abilerin takıldığı bir bölüm var. Malum Trakyadayız ve akşamcımız çok olur..Aslında buralarda akşam ya da gündüz de farketmiyor ya:) Şarkıda dediği gibi:

İçmek korkulu rüya
İçmemek büyük acı
Hangi yöne dönüp baksam
Karşımda Yeni Rakı.. 





Ustam kuzu etinden hazırlanmış satır köfteleri hazırlarken...Vallahi beni hiç ilgilendirmiyor içine ne koyuyor nasıl pişiriyor??????








Bir köy Lokantası olmasına karşın masalarda beyaz örtüler serili..Artık birçok lokantada rastlanan bir durum değil bu maliyet hesapları gereği..İnce bir düşünce bence..Ve malzemede bu beyaz örtülerin üzerinde çok daha çekici oluyor desem abartmış olmam herhalde..

Fazla düşünmenize gerek yok...Bol soğanlı bir çoban salata , muhteşem yoğurt ve bol bol satır köfte söyleyin..Pirzola mı yesem ? Daha başka ne var v.b gibi garip istekleriniz olacaksa da buraya gelmeyin gidin başka bir yerde yiyin...Adı üstünde Özen Satır Et Lokantası...Ha bir de mutlaka peynir tatlısı yiyin..Mekanın yoğurtlarını tedarik eden Mandıracı Abi hazırlıyormuş..Yok böyle bir lezzet her seferinde bir kg da paket alıyorum..eve götürüyorum..











5 yorum:

  1. harika gözüküyor 10 yıldır gidiyorum ama fotolarda da bi başka güzel...

    YanıtlaSil
  2. Bu mekana her gidişimizde neden ne kadar yesek derdine düşüyoruz ama hiçbir zaman da yediğinizden pişman olmuyorsunuz. Etleri çok lezzetli, sanırım buna özen gösteriyorlar. Buranın hakıkaten değişik bir havası var.

    YanıtlaSil
  3. Burda etin yoğurdun gerçek tadını alıyorsunuz, müthiş lezzetler damak çatlatıyor...

    YanıtlaSil
  4. biraz sallamışsınız yada adamlar size gore hazırlık yapmış reklam ,bes para etmez bir yer 1 kilo diye 4 tane köfte koyuyorlar toplasan 250 gr etmez efendim yağları eriyince bu kadar kalıyor diyorlar ve çok pahalı ayran istiyorsun sutas ayran veriolar yoğurtta muhtamelen sutastır :) coban salata falan yok kıymışlar domates soğanı üzerine bol aycicek yagı al sana :) gitmeyin abi boşuna paranızı yedirmeyin

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten çok lezzetli etlere sahip mekan.turşusuda ayrıca güzel.fiyatları normal.(İstanbul'a göre bedava:))

    YanıtlaSil